Geluidsopnames.nl is begonnen als een groepje vrijwilligers van de Nederlands Gereformeerde Kerk te Houten. We maken geluidsopnames en cd-kopieën op christelijke conferenties en bijeenkomsten. In 2001 zijn we begonnen met opnames van de gemeenteconferentie in onze eigen kerk.

Inmiddels maken we opnames voor verschillende organisaties (New Wine, Evangelisch Werkverband, Alpha) Onze grootste "klus" is de jaarlijkse New Wine zomerconferentie, waar we in 4 dagen tijd ongeveer 1500 CD's produceren, die direct verkocht kunnen worden.
Halverwege 2007 hebben we de Stichting Houten Sound en Video Recording in het leven geroepen, zodat we bij het werken met verschillende organisaties niet verschillende administraties hoeven te onderhouden. Sinds eind 2011 zijn opnames ook beschikbaar als download. U betaald dan een veel lager bedrag per opname.
 
We hebben geen winstoogmerk: Een groot deel van de opbrengst wordt afgedragen aan de organisatie die het evenement organiseert. Van wat dan nog overblijft wordt nieuwe apparatuur gekocht. Met nieuwe klanten worden specifieke afspaken gemaakt: omdat we met vrijwilligers werken kunnen we een aanvraag niet altijd aannemen.
Wel kunt u natuurlijk altijd bij ons informeren naar de mogelijkheden voor uw eigen conferentie. We kunnen het hele traject voor onze rekening nemen, vanaf de opname zelf tot het verkopen van de cd's nog tijdens de conferente en later via deze website.